Verksamhetsplan 2011-2012

Verksamhetsplan

Nacka Gymnasiums Elevkår 2010-2011

 

Social verksamhet:

Den sociala verksamheten är ämnad för öka gemenskap och stärka skolandan på Nacka Gymnasium. Att vara elev på Nacka Gymnasium ska vara roligt och givande, inte bara vid skolbänken, utan även socialt.

Kåren ska:

-       Anhålla välkomstverksamhet för kommande ettor.

-       Stödja Festkommittén och Kulturutskottet för ökad social miljö.

-       Ha ett fortsatt samarbete med Friends.

Detta ska kåren jobba med för en bra elevsammanhållning och skolanda.

 

Föreningsverksamhet:

En bra föreningsverksamhet bidrar till möjligheter för medlemmar att engagera sig i intresserelaterade frågor och aktiviteter. Nacka Gymnasium är en stor skola, och därför är ett rikt föreningsliv väldigt givande. Från politiska föreningar till idrottsföreningar till studentkommitté – ju fler desto bättre.

Kåren ska:

-       Anordna en föreningsmässa (hösten 2011), där föreningarna får visa upp sig, rekrytera medlemmar och det finns möjlighet att starta en egen förening.

-       Stödja både nystartade och äldre föreningar, både ekonomiskt och med regelbunden kontakt.

Detta ska Kåren jobba med för ett rikt föreningsliv och att medlemmarna ska kunna engagera sig i aktiviteter utifrån eget intresse.

 

Kommunikation:

Medlemmar i kåren ska vara konstant uppdaterade om vad som händer på skolan, vad kåren gör och kommande händelser och arrangemang. Kåren ska vara lättillgänglig för medlemmar och arbeta för att det inte ska vara uppdelat mellan styrelse och medlemmar. För att göra medlemmarna delaktiga i det som händer och planeras ska kåren jobba med följande:

-       Ha en aktiv Facebook-sida som ger möjlighet till kommunikation och uppdatering.

-       Knyta ständiga kontakter via möten, arrangemang och event.

Detta ska kåren jobba med för en bra relation med sina medlemmar och att få medlemmarna informerade om kåren arbete.

Påverkansarbete:

Elevinflytande är anledningen till varför fenomenet elevkår existerar. Att aktivt jobba för ett ökat elevinflytande är alltså en av Kårens huvuduppgifter. Kåren ska sträva efter att alla medlemmar ska känna sig behövda och ha möjlighet att påverka sin skolmiljö och skolgång. För ökat elevinflytande bland Nacka Gymnasiums elever ska kåren jobba med följande:

-       Ha regelbunden kontakt med skolledning, lärare och andra anställda på skolan.

-       Ha ett inflytandeutskott lett av inflytandeansvarig i styrelsen.

Detta ska kåren jobba med för ökat elevinflytande och bra relation med skolledningen, lärare och andra anställda på skolan.

 

Marknadsföring och service:

Att man utifrån sina egna intressen och krav ska kunna få köpa studentmössa, skolkläder och annat liknande är något som är väldigt viktigt och betydelsefullt för medlemmar. Vad är då bättre än att medlemmarna får hålla och vara delaktiga i den försäljningen och valet av företag? Därför ska kåren:

-       Hålla i försäljning av skolkläder och studentmössor.

-       Hålla en studentskivemässa våren 2012.

Att kunna marknadsföra dessa händelser är något som måste vara möjligt. Vid event, förenings- eller kårarrangemang och försäljning ska det därför finnas möjlighet att kunna göra reklam för händelsen. Kåren ska därför jobba med att:

-       Ha ett väl fungerande PR-utskott, lett av PR-ansvarig i styrelsen. Utskottet ska innehålla fotograf, affischdesigner och filmproducent.

Att anknyta så många elever till kåren är något som skulle effektiviseras om ett medlemskap blir mer attraktivt.

 

Detta ska kåren jobba med för att främja elevengagemang, göra kårmedlemsskapet mer attraktivt, att elever ska vara nöjda med skolkläder och studentmössor och att det ska finnas möjlighet för Elevkåren och föreningar att marknadsföra sina arrangemang.

 

Nacka Gymnasiums Elevkårsstyrelse har satt upp dessa mål i sin verksamhetsplan för läsåret 2011/2012 med hopp om att skapa en väl fungerande elevkår, elevinflytande och framför allt: elever som trivs på Nacka Gymnasium.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0