Verksamhetsberättelse 2010-2011

Verksamhetsberättelse

Nacka Gymnasiums Elevkår 2010-2011

 

Ledning och samordning

Styrelsens medlemmar:

Ordförande: Sofi Bondeson

Vice Ordförande: Teodor Kjell

Generalsekreterare: Daniel Berglund

Serviceansvarig: Ludwig Widén

Påverkansansvarig: Alexander Winland

PR-ansvarig: Sofia Åslund

Ledamöter: Klara Hagman, Hugo Holmberg, Pontus Green,

Aspiranter: Johanna Östling, Sebastian Ridderskans, Costas Tsalios

 

Inledning

 

Under förra årets årsmöte röstades propositionen igenom att Nacka Gymnasiums Elevråd skulle ombildas till organisationen Nacka Gymnasiums Elevkår.

Det har varit ett tufft uppstartsår. Mycket energi har gått till att försöka skapa en bra kommunikation med rektorer, lärare och skolledning, vilket inte har varit det lättaste.

Relationen mellan skolan och Elevkåren förändrades drastiskt efter ombildningen och det uppstod många missförstånd angående Elevkårens roll och mening i skolan. Kårens styrelse har varit deltagande i ett antal möten för att försöka reda ut problemen. Påverkansansvarig och ordförande har besökt lärarnas enhetsmöten för att förklara för lärare och personal vad ombildningen till Elevkår egentligen har inneburit. Förhållandet mellan Elevkåren och skolledningen med personal har förbättrats avsevärt och vi har nu en mer ömsesidig relation, Kåren har funnit sin plats i skolan. Detta verksamhetsår har bäddat för ett lovande kommande år.

 

Påverkansarbete

Det centrala påverkansarbetet har under detta år varit att försöka bygga upp en bra relation med skolan, vilket är en förutsättning för att Kårens arbete ska gå framåt.

För att bibehålla ett bra samarbete och en god kommunikation med skolledningen har Elevkårens påverkansansvarig varit deltagande i anordnade skolkonferenser.

Elevkåren har ett mandat i skolkonferensen tillsammans med fem andra elever från de olika enheterna på skolan. Där har frågor som eleverna tagit upp offentliggjorts och dialoger angående dessa förts.

Styrelsen har försökt att gå runt till så många klasser som möjligt under deras mentorstid, för att informera om Elevkåren och dess möjligheter. Detta har varit väldigt uppskattat bland eleverna och nästintill alla av de besökta eleverna har tecknat medlemskap.

 

 


Social verksamhet

Välkomstverksamheten för detta år blev inte som vi hade planerat. Det blev missförstånd gällande ordförandes välkomsttal och den sedvanliga klassvandringen hos ettorna (vilket har som syfte att informera om Kårens verksamhet och dess möjligheter). Istället stod vi i ljushallen under ettornas första dagar i och informerade om vilka vi är och vad vi gör. Det var uppskattat och många nyfikna adepter tecknade medlemskap.

 

Elevkåren med Festkommittén anordnade en Insparksfest för att öka gemenskapen på skolan, hjälpa de nyblivna ettorna att komma in i Nacka-andan och kicka igång de äldre efter sommarlovet.

Det var stora diskussioner mellan Elevkåren och rektorerna angående försäljningen av Insparksbiljetterna. Kåren ville sälja biljetter till ett förmånligt pris till sina medlemmar, något rektorerna inte kunde tillåta då detta skulle skrida mot skolans likabehandlingsplan.

Festkommittén gav sig inte och valde istället att sälja biljetter utanför skolans område. Insparken blev av, och var ett väldigt lyckat evenemang som kommer att bli ett återkommande inslag i välkomstverksamheten.

 

Flera uppskattade tillställningar som ofta varit anknutna till högtider har ägt rum på Nacka i regi av Kåren.

En utklädningstävling ägde rum under Halloween. Under dagarna då julen annalkandes bjöd Elevkåren in som tidigare år till morgonmys i cafeterian. Där bjöds det på pepparkakor och visades avsnitt av Mysteriet på Greveholm. Traditionen Kul i jul lever vidare. I år var det glöggmingel i Kårens och Friends all- och mötesrum, Lussebullsätartävling och Julklappen som delades ut under julavslutningen. Under Alla hjärtansdag skapade Elevkåren mysig stämning i skolans korridorer med sång och geléhjärtan.

Studenten

VT-10 var första gången det arrangerades en tävling mellan klasserna i årskurs tre om vilken klass som skulle få den ärofyllda chansen att springa ut först på utsläppet. Genom en frågesport kvalade tio klasser vidare till en turnering i Bullride. Den vinnande klassen fick alltså springa ut först. Det var väldigt uppskattat och det blev en riktig folkfest i ljushallen.

Kåren var som vanligt involverad i Mösspåtagningen. Vi bidrog med två konferencierer som gjorde en fantastisk entré och gjorde ett underhållande jobb.

Under studentdagen stod styrelsen som vanligt och välkomnade och avtackade de glada studenterna med uppfriskande äppeldryck med ciderkaraktär och salta pinnar på morgonen.

 

HT-10 startades en Studentkommitté med syfte att förgylla årgång 1992’s student år 2011. De har genomfört en Skivmässa och organiserar en kamp om vilken klass som springer ut först, planerar mösspåtagningen och annat som håller studenten till.

 


Förening

Under HT-10 höll Elevkåren i en föreningsmässa för Nacka Gymnasiums elever i ljushallen för att stödja föreningslivet på Nacka Gymnasium.

Under föregående verksamhetsår har Nacka Gymnasiums Elevråd gjort sitt yttersta för att stödja föreningslivet på skolan; tagit emot ansökningar om nya föreningar, givit ekonomiskt stöd till föreningar och hjälp i olika organisatoriska och praktiska frågor. Flera nya föreningar har tillkommit och fler börjar etablera sig i skolan.

 

Service

Under det föregångna verksamhetsåret har Elevkåren etablerat kontakt med företag för skolkläder och studentmössor. Studentmössorna för studenten 2011 har sålts genom företaget ABC-gruppen.

 

Inför kommande år har Elevkåren även deltagit i möten med nya företag, för att skapa så bra erbjudanden för Nacka Gymnasiums elever gällande både studentmössor och skolkläder.

 

Organisation

Strukturellt sett har vi skapat utskott och kommittéer för att underlätta och effektivisera arbetet, men också för att verksamheten ska få ett större utslag. Detta är vi väldigt nöjda med, men känner att vi kan utveckla det ännu mer. De aktiva utskotten och kommittéerna som finns idag är Festkommittén, Studentkommittén, PR-staben och Kulturutskottet.

 

Vi har infört ett större samarbete med skolans anti-mobbingsgrupp: Friends. Vi har samarbetat under evenemang som till exempel Alla hjärtansdag. Vi delar numera lokaler. Ett rum är utrustat som kontor, dit endast styrelsen har tillträde. Det andra rummet är inrett som ett samlingsrum ämnat för Kårens medlemmar och Friendsälskare med soffor, kaffe, TV-spel och bra häng. En stor del av budgeten har gått till att fixa till dessa rum. Vi tycker att det är viktigt att man vistas i en tillfredsställande arbetsmiljö, och moderniseringen har varit väldigt uppskattad av våra medlemmar då det har blivit en central mötesplats.

 

Utöver detta har styrelsen arbetat mycket med kompetensutveckling för att förbättra styrelsearbetet. Styrelsens ordförande Sofi Bondeson var på en ledarskapskurs under en vecka. Styrelsen och andra aktiva medlemmar har deltagit i dem utbildningar och inspirationssammankomster som har arrangerats av SECO under året: Expertis, Upptakt, Medlemsutbildning och Årsmötesutbildning. Styrelsen träffades en dag under höstlovet för att utvärdera organisationen samt planera inför resten av året.

 

Finansiering

Nacka Gymnasium Elevkårs verksamhet har främst finansierats av Sveriges Elevråds Central Organisation (SECO) medlemsstöd.

 

Medlemmar

Under föregående verksamhetsår har Nacka Gymnasiums Elevkår haft xxxx medlemmar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0